Welke zorg kan ik krijgen?

Gasthuis Sanitatem biedt in samenwerking met HappyNurse Thuiszorg verpleging en verzorging aan thuiswonenden volwassenen met een lichte tot gemiddelde zorgvraag in Putten en omstreken.


Daarnaast biedt Gasthuis Sanitatem met hetzelfde wijkteam van HappyNurse Thuiszorg verpleging en verzorging tijdens verblijf in een van de zorgappartementen. Hier kunt u tijdelijk terecht, bijvoorbeeld na ontslag uit het ziekenhuis waar u verbleef voor een behandeling, of ter overbrugging tijdens uitval van uw mantelzorger. We bieden verpleging bij gezondheidsproblemen zoals bijvoorbeeld wonden. We bieden verzorging zoals bijvoorbeeld hulp bij de lichamelijke verzorging. We bieden begeleiding zoals bijvoorbeeld nodig kan zijn bij medicatie gebruik. Ook bieden we hulp bij het aanvragen van andere zorgspecialismen zoals fysiotherapie of ergotherapie.

Indien complexere zorg nodig is, zal gekeken worden naar hoe wij de zorg kunnen bieden.


Zorg naar behandelingsniveau

In Nederland wordt op verschillende niveaus zorg geboden; op eerste- en tweedelijns. De zorg geboden door Gasthuis Sanitatem betreft eerstelijnszorg; u hebt geen verwijzing nodig om in ons Gasthuis zorg te kunnen ontvangen. De gastheer en gastvrouw stellen hiervoor als wijkverpleegkundigen de indicatie en declareren de zorgkosten rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar. 

Wijkverpleegkundige zorg wordt 100% vergoed vanuit de basis zorgverzekering. 


Wanneer kom ik niet in aanmerking?

Gasten kunnen bij Gasthuis Sanitatem zorg ontvangen op basis van wijkverpleging. Dat houdt in dat u, zoals u thuis wijkverpleging zou ontvangen, deze zorg in het Gasthuis ontvangt. Gasthuis Sanitatem kan niet voorzien in het bieden van 24-uurszorg of complexe zorg zoals bijvoorbeeld langdurige infuustherapie. ’s Nachts moet sprake zijn van een zekere zelfredzaamheid.


Wat kost een kamer?

Een verblijf in Gasthuis Sanitatem is inclusief zorg. De kosten voor verblijf kunt u hier berekenen.

 

Wat is bij de kamerprijs inbegrepen?

– ontbijt en lunch. Voor het diner wordt een kleine vergoeding gevraagd.

– koffie en thee. 

– extra services zoals linnengoed en huishouding. 


Heeft u plek?

Neem voor de actuele beschikbaarheid telefonisch contact met ons op of kijk hier online naar de beschikbaarheid. 


Zijn er bezoektijden?

Bezoek is de hele dag welkom in Gasthuis Sanitatem. Hiervan hoeft u ons niet op de hoogte te stellen. Indien uw bezoek mee wil eten vragen we u dit van tevoren bij ons aan te geven. Hieraan is een kleine vergoeding verbonden. Ook is het mogelijk dat uw partner overnacht. We plaatsen dan een extra bed op uw kamer. Ook hiervoor is het nodig dit op tijd van tevoren te overleggen. Voor overnachting en ontbijt worden kosten in rekening gebracht.


Kan ik langer blijven?

Het verlengen van uw verblijf is meestal mogelijk. Graag maken we dit bespreekbaar.


Mag mijn huisdier mee?

In verband met de hygiëne in ons Gasthuis zijn alleen hulphonden toegestaan.


Moet ik voor de zorg betalen?

De zorg wordt volledig vergoed door uw basis zorgverzekering. Wanneer u aanvullend verzekerd bent kunt u mogelijk een deel van de verblijfskosten vergoed krijgen. Het is raadzaam om dit voorafgaand aan uw verblijf bij uw zorgverzekeraar na te gaan.